Asbestdeskundige

Asbestdeskundige

Deze opleiding is bijzonder geschikt voor eigenaren/opdrachtgevers, handhavers en HVK en AH.

Details


3-Daagse opleiding ADK: Als Asbestdeskundige (ADK) toezicht houden op de keten van asbestverwijdering, van opdrachtgever tot stortplaats. Deze opleiding is bijzonder geschikt voor eigenaren/opdrachtgevers, handhavers en HVK en AH. 

In de opleiding Asbestdeskundige leert u de ins and outs van de asbestketen kennen. Alle aspecten van het omgaan met asbest komen aan bod, van wetgeving tot het bepalen van de blootstelling en  van melding tot verwijdering. In deze 3-daagse opleiding krijgt u als deelnemer een duidelijke overzicht.  Op de laatste opleidingsdag bezoeken we met de deelnemers een asbestsanering op locatie. U maakt dan samen met een ervaringsspecialist een rondleiding waarbij u de theoretische onderwerpen van de twee eerste lesdagen in de praktijk kunt ervaren.

Twee van de belangrijkste aspecten van deze opleiding ‘ asbestdeskundige ‘ zijn de praktisch toepassing van de asbest wet- en regelgeving voor de  arbodeskundige of toezichthouder en de methoden voor het bepalen van het blootstellingsrisico. Hier vindt u de inhoudsopgave van deze 3-daagse opleiding Asbestdeskundige.

Het volgen van deze opleiding is momenteel erg interessant indien u op de hoogte wilt zijn van de ‘asbest’ wijzigingen in de arboregeling welke in 2017 van kracht zijn. Daarnaast worden de procescertificaten SC 548, SC 547 en de NEN2991 behandeld voor het beoordelen van de asbest blootstelling tijdens de werkzaamheden.

Docenten voor deze opleiding zijn de Ed Karel, Jean-Pierre Ghijsens (HVK) , en Arco Engelen (AH). Arco Engelen is oa mede-auteur van de handreiking ‘asbestcalamiteiten’ van de Nederlandse vereniging BWT , lid van o.a. het Centraal College van Deskundigen Asbest en vertegenwoordiger van de NVvA.

Klik hier voor de eind en toetstermen van de opleiding.

Om de opleiding zo effectief mogelijk te houden is de opleidingsgroep nooit groter dan 8 deelnemers.

Deze opleiding is door SKO Hobeon erkend (3 SKO punten)

Data en aanmelden16 december 2020 te HumanNova Tilburg

Incompany of open inschrijving?

Neem contact op voor een opleiding op maat.