Opleiding DLP-R ( DLP register ), werken in of met verontreinigde grond, grondwater / CROW 400

Cursusnr.OpleidingDocentLocatieDagdeel
bode004DLP-R register, CROW400Arco Engelen Tilburg of Nieuwegein3 dagen
 • Let op; het betreft hier de opleiding DLP-R (DLP register) volgens de nieuwe publicatie CROW 400, voor het werken in klasse Rood ‘vluchtig’ en klasse zwart. Voor de DLP (klasse Rood ‘niet vluchtig’ en oranje) is de reguliere opleiding DLP van toepassing. Klik hier voor de opleiding DLP.

  De DLP-R (Register Deskundige Leidinggevende Projecten) begeleidt projecten waarbij een mogelijk blootstellingsrisico aanwezig is bij grondroerende activiteiten (bodemgerelateerd). De DLP-R is in staat om, samen met de veiligheidskundige of arbeidshygiënist, maatregelen op- of af te schalen passend bij de risico’s die zich bij de werkzaamheden openbaren. De DLP-R werkt vanaf de veiligheidsklasse “Rood vluchtig” tot en met “veiligheidsklasse Zwart” nauw samen met de veiligheidskundige. De DLP-R beschikt over leidinggevende kwaliteiten. Hierbij is het van belang dat de DLP-R medewerkers aanspreekt op hun handelen en oog heeft voor veiligheids- en gezondheidsrisico’s die zich tijdens de werkzaamheden openbaren. Aanvullend op de reguliere DLP wordt verlangd dat de DLP-R o.a. in staat is zelfstandig betrouwbare bodemvocht- en luchtkwaliteitsmetingen uit te voeren en te beoordelen. De DLP-R opleiding is sterk gericht op het praktisch ‘risico gestuurd’ werken.

  In hoofdlijnen bestaat de opleiding uit de volgende onderwerpen;

  – Relevante wet- en regelgeving (arbo/milieu)
  – Verschillende fases in het bouwproces
  – Informatiebronnen bodemkwaliteit en risicobeoordeling
  – Voorbeelden van asbest in bodem en verschillende ander bodemvreemd materiaal (in potjes)
  – Taken en verantwoordelijkheden
  – Relevante arbeidshygiëne
  – Opschalen van de klassen
  – Meten en meetstrategieën met bodemvochtmetingen en online concentratiemetingen

  Indien zowel het praktijk-examen en het theorie-examen met goed gevolg zijn afgelegd, dan ontvangt u het certificaat DLP-R en wordt u opgenomen in het register van de CROW. Het DLP-R certificaat heeft een geldigheidsduur van vijf jaar en wordt uitgegeven door CROW.

  De opleiding DLP-R is door Hobeon/SKO erkent met 2 punten voor de AH/HVK .

  Meer informatie over de CROW 400 vindt u op www.crow400.info

   

 • De cursus is bestemd voor diegenen die betrokken zijn bij grondroerende activiteiten in of met verontreinigde (water-) bodem /waterbodem met klasse rood ‘vluchtig’ en klasse zwart zoals:

  – Opdrachtgevers GWW
  – Aannemers GWW
  – Bekabelaars
  – Calculatoren GWW
  – Gemeente / provincie / RUD
  – HVK / arbeidshygiënist (inclusief 2 Hobeon / SKO punten)
  – Milieu adviesbureaus

  Vooropleiding: MBO + niveau door opleiding of ervaring en/of DLP

 • Deze opleiding DLP-R bestaat uit twee modules en twee examens (theorie en praktijk).

  Module 1: 2-daagse DLP theorieopleiding
  Module 2: 1-daagse opleiding ‘meten van gassen en dampen’ en examentraining

  U bent niet verplicht om beide modulen te volgen voor het examen. Indien u bijvoorbeeld reeds beschikt over een DLP certificaat (CROW400!) of een certificaat meten van gassen en dampen, dan kunt u ook kiezen voor alleen module 1 of module 2.

  Het examen voor de opleiding DLP-R wordt afgenomen door een examinator van CROW volgens de toetstermen uit de CROW 400 pagina 66 en 67 bijlage VI. Het examen bestaat uit een theorie-examen en een praktijk-examen en wordt op verschillende locaties in Nederland afgenomen. In tegenstelling tot het examen van de reguliere DLP opleiding maakt het DLP-R examen geen deel uit van DLP-R opleiding. U dient het zelf de aanmelding te verzorgen voor het examen via de website van de CROW. Indien gewenst kunnen wij u, tijdens module 2 van de opleiding, natuurlijk wel begeleiden bij de inschrijving.

 • De kostprijs module 1 (2 dagen) bedraagt € 495,00 excl. BTW en inclusief originele CROW 400 publicatie en lunch.

  De kostprijs voor module 2 (1 dag) bedraagt € 265,00 excl. BTW en inclusief gebruik materialen en lunch

  De kostprijs voor het examen DLP-R wordt bepaald door CROW en ook door de CROW gefactureerd. Momenteel bedraagt de kostprijs voor het theorie-examen € 150,00 en voor het praktijkexamen € 345,00 ex btw.

 • Na de volledige opleiding bent u goed voorbereid op het examen ‘DLP-R’ . Indien zowel het praktijk-examen en het theorie-examen met goed gevolg zijn afgelegd, dan ontvangt u het certificaat DLP-R en wordt u opgenomen in het register van de CROW. Het DLP-R certificaat heeft een geldigheidsduur van vijf jaar en wordt uitgegeven door CROW.

  Vervolgopleiding:
  De volgende opleidingen zijn een aanvulling of uitbreiding van het vakgebied;
  Asbestdeskundige
  Arbocoordinator / MVK

   

 • AANMELDING OPLEIDING DLP register
    
   Onderaan dit invulformulier kunt u aangeven welke module (1, 2 of beide) u wenst te volgen. De eerste twee data zijn voor module 1. De laatste datum is voor module 2.
    
   Tilburg 24, 25 en 26 maart 2020 GEANNULEERD!
   Tilburg 18, 19 en 20 mei 2020
   Utrecht 7, 8 en 9 juli 2020
   Incompany, wij nemen met u contact op

    

  1. aanhef heermevrouw
  2.  

  3. aanhefheermevrouw
  4.  
   Indien u meerdere deelnemers tegelijk wilt aanmelden voor deze opleiding, dan hoeft u alleen de naam van de extra deelnemer te vermelden bij de 'opmerkingen'

    

  5.  

  6.  

  7.  

  8.  

  9. Vink hier aan om de voorwaarden te accepteren
  10.  
   (u bevindt zich op een beveiligde website, uw gegevens worden beveiligd verzonden. Het kan daarom enkele seconden duren voordat u de bevestiging ontvangt. Ontvangt u geen bevestiging, controleer dan eerst uw email spambox of neem contact met ons op 013-5904739.)