Opleiding Asbestdeskundige SC-570 (ADK)

Cursusnr.OpleidingDocentLocatieDagdeel
asbed001ASBESTDESKUNDIGEEd Karel / Arco EngelenTilburg3 dagen
 • Als Asbestdeskundige (ADK) toezicht houden op de keten van asbestverwijdering, van opdrachtgever tot stortplaats. Deze opleiding is bijzonder geschikt voor eigenaren/opdrachtgevers, handhavers en HVK en AH. 

  In de opleiding Asbestdeskundige leert u de ins and outs van de asbestketen kennen. Alle aspecten van het omgaan met asbest komen aan bod, van wetgeving tot het bepalen van de blootstelling en  van melding tot verwijdering. In deze 3-daagse opleiding krijgt u als deelnemer een duidelijke overzicht.  Op de laatste opleidingsdag bezoeken we met de deelnemers een asbestsanering op locatie. U maakt dan samen met een ervaringsspecialist een rondleiding waarbij u de theoretische onderwerpen van de twee eerste lesdagen in de praktijk kunt ervaren.

  Twee van de belangrijkste aspecten van deze opleiding ‘ asbestdeskundige ‘ zijn de praktisch toepassing van de asbest wet- en regelgeving voor de  arbodeskundige of toezichthouder en de methoden voor het bepalen van het blootstellingsrisico. Hier vindt u de inhoudsopgave van deze 3-daagse opleiding SKO HumanNovaAsbestdeskundige.

  Het volgen van deze opleiding is momenteel erg interessant indien u op de hoogte wilt zijn van de ‘asbest’ wijzigingen in de arboregeling welke in 2017 van kracht zijn. Daarnaast worden de procescertificaten SC 548, SC 547 en de NEN2991 behandeld voor het beoordelen van de asbest blootstelling tijdens de werkzaamheden.

  Docenten voor deze opleiding zijn de Ed Karel, Jean-Pierre Ghijsens (HVK) , en Arco Engelen (AH). Arco Engelen is oa mede-auteur van de handreiking ‘asbestcalamiteiten’ van de Nederlandse vereniging BWT , lid van o.a. het Centraal College van Deskundigen Asbest en vertegenwoordiger van de NVvA.

  Klik hier voor de eind en toetstermen van de opleiding.

  Om de opleiding zo effectief mogelijk te houden is de opleidingsgroep nooit groter dan 8 deelnemers.

  Deze opleiding is door SKO Hobeon erkend (3 SKO punten)

 • De cursus is bestemd voor diegenen die betrokken zijn bij het werken in of met verontreinigde (water-) bodem /waterbodem zoals:

   • Hoge veiligheidskundige of arbeidshygiensist
   • Medewerkers Regionale uitvoeringsdienst (RUD)
   • Opdrachtgevers / vastgoedeigenaren
   • Kwaliteistverantwoordelijke SC530 organisaties

   

  Enkele organisatie die wij reeds een opleiding Asbestdeskundige hebben mogen geven zijn o.a.; Essent/Enexis, Provincie Utrecht, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, RUD Utrecht, Cofely, Stadsgenoot Amsterdam, Ennatuurlijk, COA en Royal HaskoningDHV.

  Vooropleiding: HBO (denkniveau) door opleiding en/of ervaring.

 • De kostprijs voor de 3-daagse opleiding Asbestdeskundige bedraagt € 845,00 excl. BTW en inclusief theorietoetsing met certificaat, cursusmateriaal en lunch.

 • Na de opleiding bent u op de hoogte en bekend met de eind- en toetstermen van de Sc-570 Stichting Certificatie Asbest. U bent op de hoogte van de geldende asbest wet- en regelgeving. U bent  in staat om inventarisatierapporten, vergunningen, en asbestblootstelling te beoordelen en op de locatie van de asbestsanering toezicht te houden. Na het behalen van het examen bij een CKI ontvangt u het certificaat ‘Asbestdeskundige SC-570’.

  Indien u wenst kunt u zich, nadat u een theorie- en een praktijkexamen heeft behaald bij een erkend examenbureau, als gediplomeerd asbestdeskundige laten registreren. Dit examen is optioneel en de kostprijs is afhankelijk van het door u gekozen examenbureau.

 • AANMELDING OPLEIDING ASBESTDESKUNDIGE
  1. Tilburg, 18, 19 en 20 maart 2020
   Tilburg, 17, 18 en 19 juni 2020
   Utrecht, 16, 17 en 18 september 2020
   Tilburg, 16, 17 en 18 december 2020
   Incompany, wij nemen met u contact op
  2.  

  3. aanhef heermevrouw
  4.  

  5. aanhefheermevrouw
  6.  
   Indien u meerdere deelnemers tegelijk wilt aanmelden voor deze opleiding, dan hoeft u alleen de naam van de extra deelnemer te vermelden bij de 'opmerkingen'

    

  7.  

  8.  

  9.  

  10. Vink hier aan om de voorwaarden te accepteren
  11.  
   (u bevindt zich op een beveiligde website, uw gegevens worden beveiligd verzonden. Het kan daarom enkele seconden duren voordat u de bevestiging ontvangt. Ontvangt u geen bevestiging, controleer dan eerst uw email spambox of neem contact met ons op 013-5904739.)